Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om knapperige goudbruine gebakken aardappeltjes te maken. Sterker nog, de oven doet het meeste werk, zodat jij je kunt richten op andere gerechten!
Begin wel op tijd, want dit is geen last-minute recept. Voor perfecte krokante aardappelstukjes trek je ongeveer een uur uit. Je moet de aardappels snijden, koken en bakken.
Belangrijk is om goede ingrediënten te gebruiken. Kies voor een kilo biologische vastkokende aardappels. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze zacht maar stevig. Door ze na het koken te schudden in de pan, worden ze ruw, wat zorgt voor extra knapperigheid in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de aardappels goed afkoelen op een bakplaat met bakpapier zodat het vocht kan verdampen. Dit zorgt voor beter bakresultaat. Besprenkel de stukjes met olijfolie en tijm (of andere kruiden) en bak ze 25 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven, draai de stukjes om en bak ze nogmaals.
Als je oven een grillstand heeft en kan bakken op 220 graden Celsius, plaats de bakplaat dan in het bovenste rek voor superknapperige aardappeltjes. Laat ze nog 10 minuten bakken. Zonder grillstand, bak ze 15 minuten op 200 graden.
Besprenkel de aardappelstukjes met zout zodra ze uit de oven komen en serveer direct voor het beste resultaat. Eet smakelijk!
Voorgerechten
Een eenvoudig bruschetta recept? Yes please. Zet razendsnel een heerlijke bruschetta met tomaat en basilicum op tafel.
Tijdens het koken
Benieuwd hoe jij duurzaam en energiezuinig kunt koken? We delen de 7 belangrijkste tips met je.
Achtergronden
Op zoek naar manieren om duurzaam te eten? Met deze 4 gewoontes maak je impact. Begin vandaag nog!